bootstrap theme

Van doopjurk tot oude zeekaart, van olieverf schilderij tot Brandaris borduurwerk, wij lijsten het in 

“Een wolwinkel en een lijstenmakerij, gaat dat eigenlijk wel samen? Als je wat verder denkt dan een olieverfschilderij, aquarel of poster blijkt dat nog helemaal niet zo’n vreemde combinatie.”

“Borduurwerk inlijsten, voor bedrijven aan de wal, zo is het eigenlijk, na een goede leerschool, allemaal begonnen. Heel precies werk. Eerst moet men het werk zorgvuldig reinigen, want men is vaak jaren bezig geweest met bijvoorbeeld een merklap. Daarna heel voorzichtig opspannen. En als het glas ervoor en de lijst er dan omheen zit en de eigenaar komt het ophalen, dan moet men soms wel even een traantje wegpinken.”

Aan het woord is Bram, de lijstenmaker van lijstenmakerij- en wolwinkel Tante Lies. Ambachts- en vakman in hart en nieren. 

”Dat uitzoeken van de juiste lijst en glas bij het in te lijsten voorwerp is vaak niet zo eenvoudig. Vaak weten mensen niet wat ze precies willen. Dan zijn ze blij dat ik ze goed kan adviseren over waarom nou net die moderne lijst beter bij het stuk past dan die klassieke. Een poster of kindertekening behoeft nu eenmaal een andere lijst dan een doopjurk en een gouache is geen aquarel.

Maar voordat ik met het inlijsten aan de slag ga, loont het vaak om een olie- of acrylverf schilderij eerst schoon te maken. Na het reinigen van zo’n schilderij of het wassen van een ets, pentekening, gravure of oude aquarel ziet het werk er weer prachtig uit. Vaak haal je daardoor de oorspronkelijke kleuren weer naar boven”. 

“Doordat Tante Lies op een eiland is gevestigd en men vaak terug moet naar de wal, is een snelle levering van belang. Daarom hebben we een grote keuze aan lijsten, passepartout papiersoorten en verschillende glassoorten op voorraad.

Daarnaast maken we schildersdoeken op maat. Wij hebben hiervoor verschillende soorten spielatten en doeken klaar staan voor een vlotte levering.“        

Het feit dat wij op Terschelling zijn gevestigd en u in een ander deel van Nederland woont, is voor ons geen enkel bezwaar. Wij halen uw opdrachten op en leveren ze na het inlijsten weer af op een voor u makkelijke locatie (en het komt vrijwel altijd heel aan). Om de prijs hoeft u het niet te laten, we hanteren een heel vriendelijk tarief.”


Het uitzoeken van de juiste lijst en glas bij het in te lijsten voorwerp is vaak niet zo eenvoudig

Onze tijden:

Zondag en maandagGesloten
Dinsdag13:00 — 16:00 uur
Woensdag13:00 — 16:00 uur
Donderdag13:00 — 16:00 uur
Vrijdag13:00 — 16:00 uur
Zaterdag13:00 — 16:00 uur

CONTACTFORMULIER

Wilt u ons iets vertellen? Hieronder kan het.
Alvast bedankt!